Εσωκομματικές Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εννιά οι κάλπες στον Έβρο – «Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι – Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό»

Την Κυριακή 15 Μαΐου, στήνονται 990 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να επιτηρείται από περίπου 2.000 μέλη των εφορευτικών επιτροπών και υπό την υψηλή επιστασία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κι εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος, όπως ορίστηκε με απόφαση του 3ου Συνεδρίου.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία -ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου- στα εκλογικά τμήματα.

Στον Έβρο θα υπάρχουν κάλπες στα παρακάτω σημεία:

Αλεξανδρούπολη: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Πολυκοινωνικό
Φέρες: Δημοτικό Θέατρο
Τυχερό: Πολύκεντρο
Σουφλί : Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου
Διδυμότειχο: Δημαρχείο
Ορεστιάδα: Εργατικό Κέντρο
Σαμοθράκη : Πνευματικό Κέντρο Χώρας
Δίκαια: πρώην Δημαρχείο 

Χρήσιμες ερωτήσεις – απαντήσεις

  1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;
    Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ. Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα. Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί ως τις 21/3/2022 μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην οποία ανήκετε. Εάν τυχόν βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε τότε θα έχετε δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την εκλογή προέδρου.

  2. *Για τη διευκόλυνσή σας, αν δεν είστε ήδη μέλη ή έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να συμπληρώσετε από τώρα και να έχετε μαζί σας τη φόρμα εγγραφής μέλους, την οποία βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
    www.syriza.gr/ekloges/FORMA-EGGRAFHS.pdf
  3. Πώς ψηφίζω για την Κεντρική Επιτροπή;
    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην οποία ανήκετε.
  4. Πότε ψηφίζω;
    Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.
  5. Πού ψηφίζω;
    Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά κέντρα.

5.Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

  • Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΙΑΚΟΥΜΗ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΙΤΖΑΚ ΕΜΙΝ ΚΙΑΜΗΛ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ
ΤΣΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΧΩΜΑΤΑ ΖΩΗ

Το μήνυμα της βουλευτή Έβρου Αναστασίας Γκαρά

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο κόστος της ενέργειας. Το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο, πανεπιστήμια κι εκπαίδευση συρρικνώνονται, η περιφέρεια ερημώνει, ενώ η ανεργία και η μετανάστευση των νέων εντείνονται.
Εντωμεταξύ, τα γαλάζια «παιδιά», θησαυρίζουν στις πλάτες των πολιτών, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οδηγώντας σε λουκέτα επιχειρήσεις, σε ασφυξία τα νοικοκυριά, σε απόγνωση αγρότες, νέους κι εργαζόμενους. Έχει φροντίσει, βέβαια, στα ΜΜΕ να πέφτει ένα μαύρο πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Η ανατροπή της επικίνδυνης για τον λαό κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι αναγκαίος και άμεσος στόχος για την πλειοψηφική προοδευτική παράταξη.
Στις 15 Μαΐου κάθε νέο, κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη, να συμμετέχει, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να συστρατευτεί στη μάχη για να διαμορφωθεί μια προοδευτική παράταξη που θα φέρει την πολιτική αλλαγή κάνοντας νέα αρχή με τον λαό για τον λαό. Να δρομολογήσουμε μαζί τις δράσεις και τις πολιτικές για το νέο ξεκίνημα που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος.
Η 15η Μαίου θέλουμε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Προσδοκούμε να γίνει καταλύτης πολιτικής αλλαγής. Η ευρεία συμμετοχή των πολιτών να στείλει ισχυρό μήνυμα για εναλλακτικές, προοδευτικές πολιτικές με κοινωνικό, δημοκρατικό, αναπτυξιακό πρόσημο. Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι σύντομα σε αυτόν τον τόπο θα επανέλθουν η ελπίδα, η ανάπτυξη, η ισονομία, η προκοπή, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία. Μήνυμα απαλλαγής από τη διαπλοκή, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, τις καταστροφικές συνέπειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Παράλληλα, συμμετέχουμε στις αλλαγές και τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη σύγχρονη δημοκρατική παράταξη. Επιδιώκουμε την ανανέωση, την ψηφιοποίηση, τη ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή πολιτικής. Με την ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων, και τη συμμετοχή ανθρώπων από την περιφέρεια.
Στις 15 Μαϊου τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό.

φ