Η παιδική θεατρική παράσταση «O Γιάννης και το Πεύκο» στην Ορεστιάδα

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 18:30 το πολιτιστικό καφενείο Μπεντρεντίν (πεζόδρομος Σεύθη Α’ 6, Ορεστιάδα) φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου της ομάδας Hippo Theatre Ensemble «O Γιάννης και το Πεύκο».

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου, με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο» βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Αξιοποιώντας το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας, η ιστορία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Αναστοχασμός, Hot Seat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.

Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να θυμίσουμε στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος
Εμψυχωτές: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Γιώργος Χριστοφορίδης
Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Ensemble
Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Φόντο: Σίσσυ Ιγνατίδου

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Οι Hippo Theatre Ensemble είναι οι: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουίζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη.