5ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ στον Έβρο

Ο 5ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θα διεξαχθεί φέτος το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Το παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ Έβρου) θα λειτουργήσει και φέτος ως εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και συμμετέχουν μαθητές / μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο εγγραφής και τον διαγωνισμό στον σύνδεσμο:https://eme-evrou.blogspot.com/2023/01/2023.html

Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:

  • Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
  • Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση.

Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στη νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, διαδικτυακά, μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από την Β΄ Δημοτικού έως την Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι θα κληθούν σε ορισμένο χρόνο να απαντήσουν σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Πιο συγκεκριμένα, για να εγγραφεί ένας μαθητής στο εξεταστικό κέντρο ΕΜΕ Έβρου, θα πρέπει ο γονέας/κηδεμόνας του να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπλήρωση της φόρμας γονικής συναίνεσης, που θα βρει εδώ.
  2. Κατάθεση 10€ για κάθε μαθητή/μαθήτρια, για τη συνδρομή στο περιοδικό Πυθαγόρας σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, που θα βρει εδώ.
  3. Αποστολή στο email της ΕΜΕ Έβρου: ([email protected]) το αποδεικτικό κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό.
  4. Η διαδικασία από πλευράς γονέα/κηδεμόνα έχει ολοκληρωθεί!

Στη συνέχεια, ο μαθητής/τρια καταχωρίζεται από το εξεταστικό κέντρο (ΕΜΕ Έβρου) στην πλατφόρμα του διαγωνισμού.

Λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού οι γονείς θα παραλάβουν ένα ενημερωτικό email από το εξεταστικό κέντρο με τον μοναδικό κωδικό του/της μαθητή/τριας, που θα τον χρησιμοποιήσει για την είσοδο στην πλατφόρμα του διαγωνισμού την ημέρα διεξαγωγής του, αλλά και για τυχόν προσομοιώσεις που θα κάνει.