5ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας 10-14 Οκτωβρίου στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Μια καλή ταινία ανοίγει νέους δρόμους στο νου και την ψυχή» το κέντρο Ψυχο-κοινωνικής Μέριμνας Ν.Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει -για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά- Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες που αντλούν τα θέματά τους από την Ψ υ χ ι κ ή  Υ γ ε ί α.  Μία διοργάνωση, ένα πενθήμερο φεστιβάλ που, όπως αποδεικνύει όλα τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευσή και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της πόλης μας, γίνεται πλέον θεσμός.

Και η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- ενώ βασικός της στόχος –όπως και  κάθε άλλης κοινωνικής δραστηριότητας της δομής μας- είναι σταθερά η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 φορείς και οργανώσεις από όλον τον κόσμο, ενώνουν την δυναμική και τις δράσεις τους και μεταδίδουν ξεκάθαρα μηνύματα αποστιγματισμού της ψυχικής ασθένειας, καταπολεμούν τον φόβο, προωθούν την γνώση και την αποδοχή.

Φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2018: «Η ψυχική υγεία των νέων σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο».

Η ψυχική υγεία των νέων αποτελούσε ανέκαθεν ένα μείζον θέμα στον τομέα της ψυχικής και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας γενικότερα. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι πως με το πέρασμα των χρόνων, η ενημέρωση αυξάνεται, την ίδια στιγμή ωστόσο που σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται και οι δείκτες της κατάθλιψης, των αγχωδών διαταραχών και της αυτοκτονίας. Το «αποτύπωμα» της κρίσης στην ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα είναι πλέον ξεκάθαρα ορατό και για να επουλωθεί απαιτείται δραστηριοποίηση και ευαισθησία.

Διαχρονικά ο Κινηματογράφος σκύβει με ευαισθησία και ρεαλισμό σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους νέους και απεικονίζει πολύπλευρα τις δυσκολίες προσαρμογής των νέων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Αυτή τη δύναμη του κινηματογράφου επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε με τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη….

Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε βράδυ από τις 10-14 Οκτωβρίου 2018, στις 9:15μ.μ. (την Παρασκευή 12/10/2018 εκτός από την βραδινή προβολή, θα πραγματοποιηθεί  και πρωινή προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μαθητές της πόλης, στις 10:00 π.μ ) στο θέατρο «Διόνυσος».

Π ρ ο σ ε χ ώ ς  λοιπόν….

Δείτε το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των ταινιών: