48ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Στάση εργασίας από τις 10πμ έως τις 13:00 στα νοσοκομεία του Έβρου

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνει ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών η οποία διαρκεί από 29 έως και 30 Νοεμβρίου. «Ως εδώ» στους καθηλωμένους μισθούς εδώ και 15 χρόνια, στις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, στις καθυστερήσεις στις πληρωμές, στην επίκληση διαρκώς των «εκτάκτων αναγκών» για να μονιμοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές, στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών.

Ενώ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Έβρου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ., ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Έβρου σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, από τις 10:00πμ έως τις 13:00, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρούσα τραγική κατάσταση του ΕΣΥ.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

  • Διπλασιασμό μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγεία

Την κινητοποίηση ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.