202 νέοι δόκιμοι Αστυφύλακες ορκίστηκαν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Με την παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγου Πασχάλη Συριτούδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η ορκωμοσία 200 νέων δοκίμων αστυφυλάκων, που φοιτούν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου της Σχολής Αστυφυλάκων.

Της τελετής προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Μετά την ορκωμοσία των νέων αστυφυλάκων αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή της Διοικητού της Σχολής, Αστυνόμου Α’ Αναστασίας Πουρναρά, και στη συνέχεια τα τμήματα παρέλασαν ενώπιον των επισήμων.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Αναστασία Γκαρά, εκπρόσωποι των Βουλευτών Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Επιτελάρχης της XVI Μ’Κ Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίος, ο Διοικητής της 30 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Ευστάθιος Κοκκινίδης, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχος Παναγιώτης Καρτάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Χαράλαμπος Ελευθεριάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος γονέων και συγγενών, που έσπευσαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου αφού συνεχάρη το προσωπικό της Σχολής για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και την παρεχόμενη στους σπουδαστές της Σχολής εκπαίδευση, ευχήθηκε σε όλους ευλογία Θεού και φώτιση για να επιτελούν το υπούργημα, που τους εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός με ευσυνειδησία, φιλότιμο και ανθρωπιά.