“Ζητείται Ψεύτης” κάθε Σαββατοκύριακο στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» έκανε πρεμιέρα στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και συνεχίζει τις παραστάσεις του για όλα τα επόμενα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος του έτους, από την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

το έργο

Ένα διαχρονικό έργο, που ξεπερνάει και την εποχή του αλλά και τον τόπο, αφού μεταφράστηκε και παίχτηκε και σε πολλές άλλες χώρες είναι το «Ζητείται Ψεύτης». Τις πελατειακές σχέσεις και τα ψέματα των πολιτικών καυτηριάζει αυτή η πάντοτε επίκαιρη πολιτική σάτιρα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, με πρωταγωνιστή έναν επαγγελματία ψεύτη. Το ψέμα χρησιμοποιείται εδώ για να συμβολίσει την ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι.

οι συντελεστές

Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, το σκηνικό του Νίκου Πατούνα, ενώ στα κοστούμια συνεργάστηκαν η Ξανθή Εμμανουηλίδου, η Στέλα Τζαμπαζίδου και ομαδικά ο θίασος τον οποίο αποτελούν οι: Ιωάννα Δημητριάδου, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Φανή Καρασμανάκη, Ιωάννης Κάρμης, Άρης Καρυπίδης, Πέτρος Κοττανίδης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Ξένη Τσολακίδου και ο Άκης Τσονίδης. Στα φώτα και στους ήχους οι: Γιάννης Μητούδης, Ιορδάνης Βροχίδης.

πληροφορίες παραστάσεων

Οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 29 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ (Δέκα παραστάσεις: 30/11-1/12, 7-8/12, 14-15/12, 21-22/12 και 28-29/12).

Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (κανονικό) και 6 ευρώ (μειωμένο: μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, στρατιωτών, ομαδικό).

Πληροφορίες και κρατήσεις: 2552028280 – Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα.