Υψηλού βαθμού η παραγωγικότητα στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Χρήστος Παπαθανάκης, συνεχίζοντας την πρακτική της δημοσιοποίησης των επίσημων στατιστικών στοιχείων αναφορικά με την δραστηριότητα όλων των τμημάτων του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, προέβη στη δημοσιοποίηση των συνολικών στατιστικών στοιχείων του έτους 2019. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάκη, από τα στοιχεία αυτά «προκύπτει η σαφής και μη αμφισβητήσιμη υψηλού βαθμού παραγωγικότητα του ΚΥΟ» και αναφέρει αναλυτικά:

 

Θεωρούμε αναγκαία την δημοσιοποίηση αυτών των στατιστικών στοιχείων, που δεν μπορούν επ ουδενί να αμφισβητηθούν, γιατί θεωρούμε χρήσιμο και αναγκαίο οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από εμάς αλλά και οι λοιποί κάτοικοι της περιοχής να έχουν γνώση του επιπέδου λειτουργίας και παραγωγικότητας του ΚΥΟ αλλά και αφετέρου για να διαψεύσουμε την μερίδα συμπολιτών μας, ευτυχώς μικρή, που έχουν στρεβλή άποψη για το ΚΥΟ και λανθασμένα πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι του ΚΥΟ κηφηνίζουν, χασομερούν και άρα αδίκως πληρώνονται.

Τα στοιχεία όλων των τμημάτων του ΚΥΟ αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων που σε αυτό υπάγονται για το έτος 2019 είναι τα παρακάτω:

 

Ιατρεία Γενικών Ιατρών: 37.782 άτομα

Έκτακτα Παθολογικά Περιστατικά: 10.318

Έκτακτα Χειρουργικά Περιστατικά: 4.581

Διαβητολογικό Ιατρείο: 3.191 άτομα

Οδοντιατρικό Ιατρείο: 1.416 άτομα

Καρδιολογικό Ιατρείο: 4.527 άτομα

Γυναικολογικό Ιατρείο: 2.952 άτομα

Ιατρείο ΩΡΛ: 583 άτομα (για πολλούς μήνες δεν είχαμε ιατρό)

Τμήμα Εμβολίων: 2.214 άτομα

Κοινωνική Υπηρεσία: 5.654 άτομα

Μικροβιολογικό Εργαστήριο: 4.335 άτομα, 40.496 εξετάσεις

Ακτινολογικό Εργαστήριο: 384 άτομα, 600 ακτινογραφίες (το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν ανενεργό λόγω βλαβών)

Εργαστήριο Φυσιοθεραπείας: 173 άτομα

Εργαστήριο Φυσιοθεραπείας: 1.196 Συνεδρίες

Περιφ. Ιατρείο Μεταξάδων: 4.203 άτομα

Περιφ. Ιατρείο Θουρίου: 4.201 άτομα

Περιφ. Ιατρείο Καστανεών: 2.546 άτομα

Περιφ. Ιατρείο Ριζίων: 1.744 άτομα

Περιφ. Ιατρείο Ζώνης: 1.669 άτομα

 

Τα στατιστικά στοιχεία είναι οι πιστοί μάρτυρες του επιπέδου της παραγωγικότητάς μας και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Είναι προφανές ότι αν είχαμε βρει λύσεις στα λειτουργικά μας προβλήματα που μας ταλανίζουν όλα αυτά τα χρόνια, αν είχαμε περισσότερο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αν είχαμε επάρκεια αντιδραστηρίων για το Μικροβιολογικό μας Εργαστήριο, αν είχαμε πιο λειτουργικό ακτινολογικό εξοπλισμό (πεπαλαιωμένος), σαφέστατα και αυτά τα στατιστικά στοιχεία θα ήταν ακόμη πιο υψηλά και η δραστηριότητα του ΚΥΟ πιο καλή και η περίθαλψή του πληθυσμού της περιοχής μας θα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο.

Παρά τις όποιες αντιξοότητες ή ελλείψεις, το προσωπικό του ΚΥΟ πράττει τα μέγιστα για την καλύτερη και πληρέστερη περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής και οι οποιεσδήποτε παραλείψεις ή αδυναμίες μας, δεν σχετίζονται επ ουδενί λόγο με την διάθεσή μας για την όσο το δυνατό καλύτερη περίθαλψη των ασθενών μας που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, διάθεση που θα είναι πάντα αστείρευτη.

Είναι εύλογο ότι οι όποιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική δομή του ΚΥΟ πρέπει να καλύπτονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες που υπαγόμαστε. Δυστυχώς όμως πολλές φορές η γραφειοκρατία, οι διάφορες αγκυλώσεις στην λειτουργία μερικών δομών είναι απροσπέλαστο εμπόδιο για την έγκαιρη και ενδεδειγμένη επίλυση των προβλημάτων μας. Έτσι αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην Δημοτική Αρχή της πόλης μας, σε ιδιώτες, σε επαγγελματίες, ζητώντας απ αυτούς την συνδρομή τους για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε διάφορα προβλήματά μας.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι υπήρξε η συνδρομή πολλών παραγόντων της πόλης μας, τους οποίους οφείλουμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε. Αυτοί είναι (με τυχαία σειρά αναφοράς) οι παρακάτω:

 

 • Δήμος Ορεστιάδας, που καθάρισε εσωτερικά και εξωτερικά το ΚΥΟ και έβαψε όλους τους χώρους του. Παράλληλα κάθε φορά που είχαμε ανάγκη από τις υπηρεσίες του, ήταν παρόντες οι υπάλληλοί του.
 • Το Θεατρικό Εργαστήριο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και τον κ. Τσονίδη που έδωσε τρεις παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τις ανάγκες ανακαίνισης του ΚΥΟ.
 • Τα Φυτώρια «ΔΟΛΑΠΤΣΗ» που διαμόρφωσαν την είσοδο του ΚΥΟ.
 • Τον κ. Τσολακίδη που προσέφερε τα πλακάκια.
 • Την εταιρία «ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΗ» των Μηντσούδη-Τσακιρούδη για την προσφορά τους σε υλικά οικοδομών και σωμάτων καλοριφέρ.
 • Την εταιρία επίπλων του κ. Δημητρακάκη που μας εξόπλισαν με κρεβάτια και ντουλάπες.
 • Την κα Σερκελίδου από τα ομώνυμα ορθοπεδικά είδη για τα στρώματα και τις τηλεοράσεις.
 • Το τοπικό κατάστημα PUBLIC που μας προσέφερε ηλεκτρονικά είδη.
 • Τον κ. Σταντσίδη για μικροέπιπλα και ξυλουργικές εργασίες.
 • Τον κ. Τζέλλα και κ. Τράντη για την επιδιόρθωση των εξεταστικών κλινών που έγιναν καινούριες.
 • Το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κ. Μετζιδιέ για την καλωδιακή υποστήριξη και το Wi-Fi.
 • Την κα Κιούγλου Δέσποινας που φιλοτέχνησε τους εσωτερικούς μας χώρους με πίνακες του εργαστηρίου της.
 • Το Ζαχαροπλαστείο «SWEET ART» που κόσμησε τους τοίχους του πίνακα με διάφορους ωραίους πίνακες.
 • Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που μας έδωσε πίνακες ανακοινώσεων.
 • Τα έπιπλα «ISTIKBAL»που μας δώρισαν τραπεζαρία και ερμάριο για την αίθουσα εκδηλώσεων μας.
 • Την Εθελοντική Ομάδα που ζωγράφισε την αίθουσα εμβολίων μας.
 • Τον κ. Γκιργκένη που μας δώρισε σώματα καλοριφέρ.
 • Την κα Λαυκίδου που μας δώρισε μέρος από τα σκίαστρα που τοποθετήθηκαν στα ιατρεία.
 • Το Διαγνωστικό Κέντρο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» που μας χορήγησε ένα πλήρη υπολογιστή με εκτυπωτή, καθώς και αναλώσιμα για τους υπολογιστές μας.
 • Το Λύκειο Ελληνίδων και το Συνοριακό Τμήμα Φυλακίου για αναλώσιμα και άλλα υλικά.
 • Το Ανθοπωλείο «ΜΠΕΛΙΑ» για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με την δωρεά δέντρου και στολιδιών.
 • Τα παιδικά είδη «ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ» για την διακόσμηση.

 

Πρέπει να τονίσω ότι όλοι αυτοί οι χορηγοί μας ενεργοποιήθηκαν χάρις τις προσπάθειες του κ. Λιολιοσίδη Αθανασίου Επιμελητή Α΄ Γεν. Ιατρικής του ΚΥΟ.

Ένα μεγάλο λοιπόν ευχαριστώ σε όλους αυτούς, που πραγματικά μας συγκίνησαν με την προθυμία και την συνεισφορά τους. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον μπορούμε να στηριζόμαστε στην βοήθεια και την αρωγή τους, όπως επίσης ελπίζουμε ότι το παράδειγμά τους θα ενστερνιστούν και άλλοι επαγγελματίες της πόλης μας ούτως ώστε και αυτοί να συνεισφέρουν στην κάλυψη των αναγκών μας και να μας βοηθήσουν να κάνουμε το ΚΥΟ πιο λειτουργικό.

Θα κλείσουμε αυτό το ενημερωτικό δελτίο με μία αναφορά στο οδοντιατρικό ιατρείο του ΚΥΟ το οποίο με την έλευση του οδοντιάτρου κ. Σαββίδη Λάζαρου έχει κατά πολύ αναβαθμίσει την λειτουργία του και αυξήσει κατά πολύ την ποσότητα και την ποσότητα των οδοντιατρικών εργασιών που καλύπτει. Πράγματι χάρις στην αμέριστη διάθεση και την επιστημονική κατάρτιση του κ. Σαββίδη μπορούν και γίνονται στο Οδοντιατρείο μας οι κάτωθι οδοντιατρικές εργασίες :

 

– Οδοντική Χειρουργική: Διάγνωση, πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση τερηδόνας.

 

– Εξακτική: Αντιμετώπιση χειρουργικών νοσημάτων της στοματικής κοιλότητας. Παθήσεις του βλεννογόνου του στόματος και της κροταφογναθικής άρθρωσης. Οδοντογενείς παθήσεις ιγμορείων.

 

– Προληπτική περιοδοντολογία: Διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία περιοδοντικών νόσων.

 

– Παιδοδοντιατρική: Εξατομικευμένα προγράμματα πρόληψης και παροχής οδοντιατρικής θεραπείας σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

 

– Αντιμετώπιση επειγουσών συστηματικών καταστάσεων.