Υπογράφηκε η σύμβαση για τον αναδασμό των Αμπελακίων Ορεστιάδας

την υπογραφή της σύμβασης του έργου για τον αναδασμό των Αμπελακίων του Δήμου Ορεστιάδας, προχώρησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά έκταση 34.200 στρεμμάτων στους οικισμούς Αμπελάκια, Παταγή και Νεοχώρι, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσής του σε 56 μήνες αν και ο ανάδοχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωσή του σε συντομότερο χρόνο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο, που συνάδει απόλυτα με την προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση στον Πρωτογενή Τομέα, τον οποίο έχει αναγάγει σε βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το συγκεκριμένο έργο είχε προετοιμαστεί από προηγούμενες διοικήσεις ήδη από το 2014 και όπως τόνισε ο κ. Τοψίδης «η Περιφέρεια ως οργανισμός έχει συνέχεια» ενώ για την υφιστάμενη διοίκηση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και την βελτιστοποίηση των συνθηκών άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Κοινοτικό Κατάστημα Αμπελακίων, κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, ο οποίος παρέστη συνοδεία αντιδημάρχων και επεσήμανε και αυτός με τη σειρά ότι ο αναδασμός είναι ένα κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακό έργο, σε συνδυασμό και με τα έργα που έπονται αυτού και που συνολικά ενισχύουν την αγροτική παραγωγή και αναβαθμίζουν το παραγόμενο αγροτικό προϊόν.

Στην τελετή υπογραφής του έργου παρέστησαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Έργων κ. Κώστας Βενετίδης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών κ. Φανή Μπαχαρίδου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Στέλιος Κατσογριδάκης.