Υπογραφές «μαζεύει» η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο

Στο avaaz.org, τη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα δημοσίευσης αιτημάτων και συγκέντρωσης υπογραφών,  μεταφέρουν οι Αλεξανδρουπολίτες το αίτημά τους για τη διάσωση του άλσους στην περιοχή του Φυτωρίου, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο κλειστό γυμναστήριο.  

Η Πρωτοβουλία Πολιτών, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 400 φυσικές υπογραφές, ενώ διαδικτυακά συγκεντρώθηκαν περίπου 100 υπογραφές. Παράλληλα ζητά την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την Προστασία του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο, προκειμένου να λάβει απόφαση για δαπάνη ελάχιστων χρημάτων ώστε να διαμορφωθεί το άλσος του φυτωρίου σε χώρο αναψυχής για τους δημότες και να επιλεχθεί κατάλληλη χέρσα θέση για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Το κείμενο: 
«O Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην ανέγερση κλειστού γυμναστήριο στο Δημοτικό άλσος του φυτωρίου. 

Το άλσος αυτό είναι -αναμφίβολα εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια- μια κατάφυτη δασωμένη έκταση με πρωτοφανή για την Αλεξανδρούπολη ποικιλία δασικών δένδρων, που προσφέρουν μεγάλη εναλλαγή χρωμάτων και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αισθητική αξία του. Κάθε πόλη εκτός από το κεντρικό πάρκο πρέπει να διαθέτει και τα περιφερειακά πάρκα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη υστερεί ασφυκτικά στον τομέα αυτό καθότι σήμερα αναλογεί ανά κάτοικο μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, ενώ η ενδεδειγμένη αναλογία ανέρχεται στα 18-20 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Εφόσον αποψιλωθεί αυτό το πανέμορφο άλσος θα έχουμε την παραπέρα μείωση του αστικού πράσινου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου για διεθνείς αγώνες. 

Ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να λάβει απόφαση επί των προτάσεων μας α) για δαπάνη ελάχιστων χρημάτων ώστε να διαμορφωθεί το άλσος του φυτωρίου σε χώρο αναψυχής επισκέψιμο από τους δημότες και β)  να επιλεχθεί κατάλληλη χέρσα θέση για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου».