Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου

– Έκαψε 40 στρέμματα δρυοδάσου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 περίπου το μεσημέρι χθες Τετάρτη 10 Ιουλίου, αυτή τη φορά στη νοτιοδυτική πλευρά του οικισμού Ρούσσα στον Ορεινό Όγκο του Δήμου Σουφλίου.

Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από την πλευρά του γηπέδου και σε απόσταση 500 μέτρων από το χωριό όπου επικρατεί πυκνή βλάστηση, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σχεδόν ολόκληρο το χωριό για άλλη μιαφορά βγήκε έξω προσπαθώντας με κάθε μέσο να την σβήσει.

“Θέλουν να μας κάψουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε “, τονίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πάρεδρος του χωριού Χουσεΐν Τοπάλογλου.

Στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλο τον Έβρο (10 οχήματα με 40 άνδρες , η ΕΜΟΔΕ, τα εναέρια μέσα ( 2 air tractor και ένα ελικόπτερο) ,μια δημοτική υδροφόρα, 3 υδροφόρα οχήματα του στρατού, αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα του Δήμου βοήθησαν ώστε να οριοθετηθεί η φωτιά η οποία έκαψε 40 στρέμματα δρυοδάσους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, τονίζει ο διοικητής ΠΥ νομού Πασχάλης Χουρτερούδης ο οποίος είχε τη γενική εποπτεία της κατάσβεσης.

Στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και χθες (9/7), η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS