Ξεκινά η αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο

Με το ποσό των 3.428.876 ευρώ από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ

Το έργο αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το ποσό των 3.425.876 ευρώ. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε το Διδυμότειχο και το τέμενος Βαγιαζήτ ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερωθεί από την προϊσταμένη βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου κ. Λίλα Σαμπανοπούλου για τις εργασίες αποκατάστασης που σχεδιάζονται να ξεκινήσουν στο μνημείο. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη.

Το έργο θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και, όπως εξήγησε η υπεύθυνη του έργου κ. Σαμπανοπούλου, προβλέπει την αποκατάσταση της τοιχοποιίας, των κουφωμάτων και της επίπλωσης του τεμένους, παρεμβάσεις στο μιναρέ και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του.

Το τέμενος Βαγιαζήτ είναι ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη της περιοχή. Με την ένταξη αυτή, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ολική αποκατάσταση και ανάδειξή του μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του τον Μάρτιο του 2017.