Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές της Κομοτηνής

Στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ

Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής οι Φοιτητές της Νομικής στην Κομοτηνή προχώρησαν εκ νέου σε κατάληψη της Σχολής τους έως την προσεχή Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές το κύμα αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες φοιτητές προχθές στη Γενική Αστυνομική Δ/νση ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά όλοι ελεύθεροι, οδήγησε πολλούς φοιτητές να συμπαρασταθούν στην κατάληψη της Σχολής, ως αντίδραση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, έληξε η κατάληψη στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, μετά τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών. Οι ψήφοι ήταν: 150 «όχι», 142 «ναι» και 9 λευκά. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις διά ζώσης.

Απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Το γενικό συμβούλιο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους και όλες» σημείωσε η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του.