Βρέθηκε η κοινά αποδεκτή λύση για τη στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο: Το Θέατρο «Ορφέας»

Συναντήθηκαν χθες οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Διδυμοτείχου με τις Πρυτανικές
αρχές του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και συμφώνησαν για της στέγαση του υπό ίδρυση Τμήματο
ς

Το πρωί της Τετάρτη 30/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμου Διδυμοτείχου και των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, προκειμένου να συζητήσουν και να βρεθεί λύση στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το υπό ίδρυση Τμήμα Ψυχολογίας.


Η συνάντηση είχε θετική έκβαση, καθώς βρέθηκαν οι κοινά αποδεκτές λύσεις, που φαίνεται πως ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. Αφετέρου δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί κανένας μαθητής από σχολική μονάδα του Διδυμοτείχου, ούτε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο που προτάθηκε από το Δήμο, ούτε από το 1ο Γυμνάσιο που επέλεξε αρχικά το ΔΠΘ. Η λύση βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, επί της Βενιζέλου. Εκεί βρίσκεται ο ιστορικός κινηματογράφος «Ορφέας» ο οποίος αναδιαμορφώθηκε πριν λίγα χρόνια από το Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου και λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως «Θέατρο Ορφέας». Σ’ αυτόν το χώρο, λοιπόν, αποφασίστηκε πως μπορεί να στεγαστεί το Τμήμα Ψυχολογίας, προκειμένου να γίνονται εκεί τα μαθήματα για τα επόμενα πέντε (τουλάχιστον) χρόνια, μέχρι να δημιουργηθούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο.


Για την κατασκευή των μόνιμων εγκαταστάσεων έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΔΠΘ να αξιοποιηθεί ο χώρος απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, προκειμένου να αναγερθούν εκεί τα νέα κτήρια και να στεγαστεί πλέον μόνιμα εκεί η 5η έδρα του ΔΠΘ, τόσο με το Τμήμα Ψυχολογίας, όσο και με οποιοδήποτε άλλο αποφασιστεί στο μέλλον να δημιουργηθεί στο Διδυμότειχο.


Σχετικά με τις υπόλοιπες λειτουργίες του Τμήματος, αποφασίστηκε να γίνει η ενοικίαση του χώρου όπου στεγαζόταν η ΕΑΣ Διδυμοτείχου στη Βενιζέλου (σχεδόν απέναντι από τον «Ορφέα»), για να λειτουργήσει εκεί η φοιτητική λέσχη αλλά και τα γραφεία για τη διοίκηση του Τμήματος.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς του Δήμου Διδυμοτείχου ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Θεόδωρος Σκίνδρης και Κωνσταντίνος Δημητρίου. Από την πλευρά του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρόντες ήταν ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Φώτης Μάρης, λοιποί αντιπρυτάνεις, ενώ τηλεφωνικά ενημερωνόταν για τις εξελίξεις και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.


Φαίνεται, πλέον, πως «τέλος καλό, όλα καλά», απομένοντας τώρα να δημιουργηθεί το νέο Τμήμα, αφού αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται νομοθετικά, είναι δηλαδή «υπό ίδρυση».