Βραβείο ελληνικής κουζίνας σε δύο εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης

Τα καθιερωμένα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του Αθηνοράματος απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βραβεύτηκαν συνολικά πέντε εστιατόρια τα οποία συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Ανδρέογλου και τον Χασσάν Μουαλλήμογλου που τα εστιατόριά τους Ταβέρνα του Άη Γιώργη και Almira Fish & Meat Τavern αντίστοιχα βραβεύτηκαν με το Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας 2024 στα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας!

Τα δυο εστιατόρια διακρίθηκαν και επιβραβεύτηκαν μεταξύ άλλων για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη δημιουργικότητα, την ισορροπία των γεύσεων και την αισθητική εμφάνιση των πιάτων τους.

Η αξιολόγηση των εστιατορίων γίνεται με διεθνή κριτήρια πράγμα που σημαίνει ότι τα εστιατόρια της Ελλάδας τοποθετούνται βαθμολογικά εκεί που πρέπει σε σύγκριση με τα κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τους συνάντησε στο γραφείο του για να τους συγχαρεί, και στο πρόσωπο αυτών και τους chefs τους Βασίλη Βασιλείου και Θεοδόση Ρόπουλο.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η Αλεξανδρούπολη και με τη βούλα στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών!