Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε με τις υπογραφές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας και αναμένεται να στηρίξουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, με αφορμή τις αποκαλύψεις για «αλλοίωση» ηχητικού ντοκουμέντο που αφορούσε στην τραγωδία των Τεμπών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αλλά και γενικότερα για «ακραία παραβίαση» του κράτους δικαίου, με την πρώτη μέρα της συζήτησης να διεξάγεται σε υψηλούς τόνους και να ολοκληρώνεται μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Σήμερα Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9:00 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.
Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα κορυφωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταθέτοντας την πρόταση, υποστήριξε ότι «η υπονόμευση του κράτους δικαίου στη χώρα μας, είναι έργο της παρέας του Μαξίμου»
Ως «εντολοδόχο συμφερόντων», τον χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να προσέλθει και να απολογηθεί, δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.