“Βοήθημα” στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Ορεστιάδας για τις πλημμύρες του Ιουνίου

Το Νοέμβρη η καταβολή του “βοηθήματος”

Στις αρχές Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα καταβληθούν τα ποσά του «πρώτου βοηθήματος» των 600 ευρώ σε 11 πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουνίου, σε Λεπτή, Νεοχώρι και άλλους οικισμούς του δήμου Ορεστιάδας, καθώς και τα ποσά που αντιστοιχούν στην αποζημίωση «οικοσκευής πρώτης κατοικίας», σε όσους τα δικαιούνται.

Το ποσό που έχει εγκριθεί για τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις ανέρχεται σε 39.600 ευρώ, και η αποδοχή του, στο τυπικό μέρος, έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ η εγγραφή του στον προϋπολογισμό «πέράσε» την Τρίτη 18/10 από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο θέμα της 7ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, πριν από έναν περίπου μήνα (23/09), εγκρίθηκε για τον δήμο Ορεστιάδας, από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματοδοτεί Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες, το ποσό των 300.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αποκατάσταση δημοτικών υποδομών και δικτύων, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 11ης και 12ης Ιουνίου.

Το ποσό καλύπτει το σχετικό οικονομικό αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμος, μέσω των τεχνικών δελτίων που κατέθεσε.