«Τσικνομπουρμπούλης» Σήμερα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

29 group και πάνω από 2000 καρναβαλιστές οι συμμετέχοντες

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την αποκριάτικη εκδήλωση «Τσικνομπουρμπούλης 2023», την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Από τις 16:15 το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσικές από τον DJ Lelio, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα.

Τα χορευτικά τμήματα του ΓΑΣ «Άμιλλα Προκόβας» θα παρουσιάσουν ένα άκρως ψυχαγωγικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Στις 16:45 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών, από την Ιπποκράτους (κυκλικός κόμβος) και επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, με κατεύθυνση προς την πλατεία.

Συνολικά 29 τμήματα αποτελούμενα από ομάδες σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών συλλόγων και πολλών πολιτών έχουν ετοιμάσει μία ξεχωριστή παρουσία για σήμερα και έρχονται με κέφι και τρέλα να διασκεδάσουμε όλοι παρέα στον Τσικνομπουρμπούλη 2023. Η σειρά των τμημάτων που θα πάρουν μέρος καθώς και οι ονομασίες τους έχουν ως εξής:


Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης μαζί του θα είναι η Νατάσα Κουβελά και ο βασιλιάς του Ξανθιώτικου καρναβαλιού
Παναγιώτης Γεωργίου.


Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός
1.Καλύτερης ομάδας καρναβαλιστών.

  1. Πολυπληθέστερης ομάδας
  2. Καλύτερου άρματος
  3. Πρωτότυπου θέματος αμφίεσης

Η εκδήλωση θα κλείσει με χρωματοπόλεμο και πάρτι για μικρούς και μεγάλους…!
Για την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης θα πρέπει:

  • Τα καρναβαλικά τμήματα και τα άρματα να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης στις 16:00 ακριβώς.
  • Το κάθε καρναβαλικό τμήμα να διατηρεί απόσταση το ελάχιστο 20 μέτρων από το προπορευόμενο τμήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
  • Οι πινακίδες των καρναβαλικών τμημάτων να προηγούνται αυτών.
  • Εφόσον υπάρχει καρναβαλικό άρμα, να προηγείται του τμήματος αμέσως μετά την πινακίδα του και να τερματίζει πριν την είσοδο στην πλατεία επί της οδού Κων/πολεως