Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Τοπική γαστρονομία και έθιμα της Αποκριάς» από το Εργαστήρι Πολιτισμού «το ΓΕΝΝΗΜΑ

Το Εργαστήρι Πολιτισμού «το Γέννημα», διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του αναλαμβάνει να συνδιοργανώσει με το Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗΚΕΠΑΟ τριήμερων εκδηλώσεων με θέμα «τοπική γαστρονομία και έθιμα της Αποκριάς». Στις εκδηλώσεις θα φιλοξενηθεί ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου» έτσι ώστε να ανταλλαχτούν στοιχεία από τις γεύσεις και τα παραδοσιακά έθιμα των περιοχών.

Σκοπός του Γεννήματος με τις δράσεις του, είναι να δώσει μια άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Βόρειου Έβρου, θέλοντας να συνδράμει στη ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής μας, συνδυάζοντας τις εκδηλώσεις με την τόσο πλούσια λαογραφία μας, την οποία έχουμε χρέος προς τις επόμενες γενιές και να την προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, επιδίωξη του συλλόγου είναι να αναδείξει την πόλη μας σε επίπεδο ηθών, εθίμων, ιστορικών μνημείων, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Παράδεισος» στο Νέο Χειμώνιο στις 20:30 παρουσίαση τοπικών εθίμων της αποκριάς και γλέντι για όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της ετήσιας χοροεσπερίδας με το μουσικό σχήμα του Ακριτικού Ήχου και των μουσικών από τη Σίφνο.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, σε συνεργασία με τους φορείς: 1.Πολιτιστικος Σύλλογος Σίφνου, 2. Σύλλογος Γυναικών Πύργου, 3. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», 4. Σύλλογος δράσεων Νεοχωρίου “Άγιος Αθανάσιος”, θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικό γύρισμα από τη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας στην Πλατεία της Νέας Βύσσας στις 12 το μεσημέρι με τίτλο «Τοπική γαστρονομία». Θα προβληθούν τοπικά προϊόντα και φαγητά τόσο της Θράκης όσο και των Κυκλάδων.

Θα ακολουθήσει μπουφές και γλέντι για όλο τον κόσμο με την συνοδεία του μουσικού σχήματος «Ακριτικός Ήχος» και των μουσικών της Σίφνου.