Τρία νέα τμήματα στον προγραμματισμό για το ΔΠΘ

Επανέρχεται το θέμα της Σχολής Διατροφολογίας-Διαιτολογίας για το βόρειο Έβρο

Με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου συναντήθηκε ο νέος πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, συνοδευόμενος από τον μέχρι πρότινος πρυτανεύοντα του ιδρύματος Σταύρο Τουλουπίδη. Στη συνάντησή τους επισημάνθηκε ότι πρέπει να κατατεθεί πρόταση σε σχέση με το νέο σχεδιασμό του ΔΠΘ για να «περάσει» σε νομοθετική ρύθμιση μαζί με το ΕΚΠΑ της Αθήνας, με κύριο θέμα τις ανακατατάξεις στα τμήματα του Δημοκριτείου και την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του.

Συζητήθηκε εκτενώς ο αναπτυξιακός προγραμματισμός του ΔΠΘ και προστέθηκαν τρία νέα Τμήματα στα ζητούμενα, καθώς στον υπό συζήτηση προγραμματισμό προβλέπεται για την Κομοτηνή η ίδρυση τμημάτων Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας, ενώ σε δηλώσεις του ο κος Τουλουπίδης αναφέρει ότι “προσθέσαμε και τρία νέα τμήματα για τα οποία ήταν επίσης θετικός ο υπουργός – ένα τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πλούτων στην Ξάνθη, ένα τμήμα Βιοπληροφορικής στην Αλεξανδρούπολη και ένα Διατροφολογίας – Διαιτολογίας στον Έβρο (Ορεστιάδα ή Διδυμότειχο)”.

Επίσης, το ΔΠΘ σχεδιάζει και μία μεγάλη αναβάθμιση των υποδομών του στις Πανεπιστημιουπόλεις του και όχι μόνο σε όλη τη Θράκη. Πέρα από αυτό όμως όλη η αναδιάρθρωση του ιδρύματος είναι σημαντική και ο στόχος των ιθυνόντων “να κάνουμε μια πιο ειδικευμένη πρόταση σε σχέση με υποδομές για να περάσει νομοθετική ρύθμιση τον Οκτώβριο μαζί με το ΕΚΠΑ της Αθήνας που παίρνει ένα τμήμα ΤΕΙ απ την Εύβοια”, όπως είπε ο κος Τουλουπίδης.