Το πρόγραμμα για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Δήμο Σουφλίου

Το πρόγραμμα των ακολουθιών της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Πέμπτη 5/1/2023 παραμονή της εορτής στις 05:45 π.μ., ο Όρθρος εν συνεχεία η Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός μετά της Θείας Λειτουργίας της Εορτής και στο τέλος η Πρωτάγιαση. Ακολούθως ο εφημέριος του Ναού θα περάσει από το χωριό να αγιάσει όπως είθισται.
  • Κατόπιν και περί τις 15:30 μ.μ. το μεσημέρι, θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση σύντομα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαδιάς, και εν συνεχεία η λιτανεία της Παναγίας όπως είθισται, και θα καταλήξει η λιτανεία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία και θα είναι ανοικτός ο Ναός μέχρι και τις 20:30 μ.μ. προς προσκύνηση της Παναγίας.
  • Την επομένη στις 6/1/2023 κυριώνυμος ημέρα της Μεγάλης Εορτής των Θεοφανείων, στις 06:30 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής, προ της απολύσεως θα γίνει η παράδοση του Σταυρού των Ιερών Εικόνων όπως συνηθίζεται αυτή την ημέρα και θα ακολουθήσει, Θεού ευλογούντος και καιρού επιτρέποντος ο Αγιασμός των Υδάτων στον προαύλιο χώρο του Ναού.
  • Το μεσημέρι και περί ωραν 15:45 μ.μ. θα ξεκινήσει η πομπή της Ιεράς Λιτανείας και επιστροφή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στην καθέδρα της, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή Δαδιάς όπου και θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση. Μετά την επιστροφή μας από το μοναστήρι θα ψαλλεί ο Εσπερινός του Τιμίου Προδρόμου στις 18:30 μ.μ.
  • Την επομένη Σάββατο 7/1/2023 η σύναξις του Τιμίου Προδρόμου, στις 07:30 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Τιμίου Προδρόμου, ακολούθως ο εφημέριος θα περάσει από το χωριό να αγιάσει, το απόγευμα στις 17:00 μ.μ.
  • Ο Εσπερινός της Κυριακής Μετά των Φώτων. Κυριακή 8/1/2023 ο Όρθρος στις 07:30 π.μ. στην συνέχεια η Θεία Λειτουργία και μετά ο εφημέριος θα περάσει να αγιάσει το χωριό.