Το παραμύθι του Βασίλη Κάργα «Ο κρυμμένος θησαυρός» παρουσιάζεται στο Διδυμότειχο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Ευγενίδειο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου, το βιβλιοχαρτοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου παραμυθιού του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα «Ο κρυμμένος θησαυρός».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Όθωνος 35, Διδυμότειχο) το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι.

Θα ακολουθήσουν παιχνίδι με τα χρώματα και απλά πειράματα για το ουράνιο τόξο.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παιδιών και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το βιβλίο:

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό, σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματα της και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί, δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους, ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο.

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «Ουρανούλα Τοξούλα» και κανείς δεν έπαιζε μαζί της. Ώσπου μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή, το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας, για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική με εξαιρετική εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά