Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι εργασίες φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Από το Νοέμβριο του 2021 που υπεγράφη η σύμβαση, στις 7 Φεβρουαρίου 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο “επέκταση δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης, στην πόλη της Ορεστιάδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.


Ανάδοχος του έργου για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου είναι η Ιντρακόμ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών και αναθέτουσα αρχή η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Δ.Ε.Δ.Α.).


Η σύμβαση υπεγράφης στις 25/11/2021 και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ (5,3 εκατ. χωρίς ΦΠΑ), ενώ η διάρκεια των εργασιών ανέρχεται στους 24 μήνες.
Αύριο Παρασκευή (14/01) στη 1 το μεσημέρι, με εθιμοτυπική τελετή Αγιασμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, θα γίνει η “πρώτη τομή” του έργου κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την περιοχή της Οινόης και από τις 7 Φεβρουαρίου θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης.


“Με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς περιμέναμε αυτό να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, το έργο ξεκινά με την πρώτη εγκατάσταση του αναδόχου”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως και η πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης.
Το έργο, συμβατικά, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυρίδης είναι πολύ πιθανό να τελειώσει και νωρίτερα.

Ταυτότητα του έργου
Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την κατασκευή δικτύου 60 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο, εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες της Κωνσταντινουπόλεως και της Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα περιλαμβάνει και τις περισσότερες κεντρικές οδούς της πόλης. Ο σταθμός αποσυμπίεσης θα κατασκευαστεί στη νότια είσοδο της πόλης, και με την ολοκλήρωσή του, θα μπορούν να συνδέονται άμεσα οι περιοχές από τις οποίες θα έχει περάσει το δίκτυο.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και ενεργοποίηση του δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως τον ρυθμιστή (4bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος, την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές. Στο έργο θα εγκατασταθούν δύο (2) αποσυμπιεστές.