Το Επιμελητήριο γιόρτασε 100 χρόνια λειτουργίας με την εκδήλωση «Αναδρομή στην Ιστορία»

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Με την εκδήλωση υπό τον τίτλο «Αναδρομή στην Ιστορία» συνεχίστηκε ο εορτασμός της επετειακής χρονιάς του Επιμελητηρίου Έβρου, που στις 05 Οκτωβρίου συμπλήρωσε και τυπικά 100 χρόνια λειτουργίας (σ.σ. το -τότε- βασιλικό διάταγμα για την έναρξη της λειτουργίας του είχε υπογραφεί στις 05/10/1921).

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις ρίζες του Επιμελητηρίου Έβρου και στα πρόσωπα που στηρίξαν και υποστήριξαν τη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα πρόσωπα δεν είναι άλλα από τους έμπορους, τις εμπόρισσες, τους/τις καταστηματάρχες, τους βιοτέχνες και τους βιομηχάνους του Έβρου που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου διαχρονικά.

Από το βήμα της εκδήλωσης μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης: «Οι κόποι σας έβαλαν τις βάσεις ώστε να μπορούμε να σήμερα να καλούμε επενδυτές για να πάμε την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας ένα βήμα πιο μακριά, οπλίζουν τη φαρέτρα των διεκδικήσεων μας στις συναντήσεις με τους πολιτικούς, μας δίνουν κίνητρο να προσπαθούμε για περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα που όμως θα αποτελούν πάντα φυσική συνέχεια όσων όλοι και όλες εσείς δημιουργήσατε» είπε μεταξύ άλλων ο κος Τοψίδης απευθυνόμενος στους παριστάμενους και τις παριστάμενες της εκδήλωσης που προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Από το ίδιο βήμα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Έβρου Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Δημήτρης Αλεξίου και Κώστας Πανταζίδης, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Νίκος Δαστερίδης.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο στάθμευσης του Επιμελητηρίου Έβρου, μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων εργαζομένων, προέδρων και μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και σημαντικά στοιχεία της επιμελητηριακής ιστορίας του Έβρου από τους ερευνητές Μιχάλη Πατέλη και Θεόδωρο Ορδουμποζάνη.

Απόδοση τιμής στον Ιωάννη Ουζουνόπουλο

Η επετειακή εκδήλωση της 10ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με την απόδοση μετά θάνατον τιμής στον διατελέσαντα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Ιωάννη Ουζουνόπουλο, το όνομα του οποίου φέρει πλέον η αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου.