Στη Βουλή το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη

Το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία έρχεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλή την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Το πόρισμα ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή με πλειοψηφία, αφού τα υπόλοιπα κόμματα κατέθεσαν τα δικά τους πορίσματα- αναπτυξιακές προτάσεις

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των κομμάτων, για θεσμικά αλλά και αναπτυξιακά ζητήματα, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί ότι στη Βουλή για το θέμα θα μιλήσουν βουλευτές που δεν ήταν μέλη στην διακομματική Επιτροπή.

Η Διακομματική Επιτροπή της Θράκης συστάθηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 30 Ιουλίου 2020. Βασικός της στόχος ήταν να αξιολογήσει τις ανάγκες της ακριτικής περιοχής της Θράκης, με στόχο την τελική κατάθεση ενός πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις προς την πολύ-επίπεδη ανάπτυξη της Θράκης, την δημιουργία θέσεων εργασίας, ενός ανταγωνιστικού οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου, μέσω της αξιοποίησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.