Την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό με την πλατφόρμα για τα ραντεβού να ανοίγει σε πρώτη φάση από την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει αυστηρή σύσταση σε όλους του πολίτες άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με την 4η δόση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι η 4η δόση θα πραγματοποιείται με τα εμβόλια mRNA (Pfizer ή Moderna) τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά ανά 10 ετίες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, για τους πολίτες ηλικίας 80 ετών και άνω η πλατφόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες:

Για τους πολίτες ηλικίας 70 – 79 ετών η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα και για τους πολίτες ηλικίας 60 – 69 ετών από τη μεθεπόμενη εβδομάδα

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Απριλίου η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους 80 ετών και άνω, την επόμενη εβδομάδα για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και στη συνέχεια από 60-69 ετών.

Επισημαίνεται πως η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική, με τους δικαιούχους να είναι συνολικά 1,3 εκατομμύρια πολίτες.

Σημειώθηκε, επίσης, στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, πως αν νοσήσει κάποιος μετά τις 3 δόσεις του εμβολίου τότε αποκτά υβριδική ανοσία και συνεπώς δεν απαιτείται 4 δόση