Την Κυριακή θα επαναληφθεί η εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Θα συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου την Κυριακή (23/01) στις 11 το πρωί, για την εκλογή προεδρείου, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την προηγούμενη διαδικασία, της 9ης Ιανουαρίου, αποδεχόμενη την προσφυγή τριών δημοτικών συμβούλων, που κατήγγειλαν ότι δεν τηρήθηκε η μυστική ψηφοφορία, κατά τον τρόπο που ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Στην επαναληπτική ειδική συνεδρίαση της ερχόμενης Κυριακής, η παράταξη του δημάρχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, προτίθεται να προσέλθει με συγκεκριμένη υποψηφιότητα μέλους της για τη θέση του προέδρου, παρότι άφησε ανοιχτό το περιθώριο της εκ νέου στήριξης της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου συμβούλου, Παρασκευά Τσολακίδη, «εφόσον ο ίδιος ξαναθέσει υποψηφιότητα και διαπιστωθεί εκ των προτέρων, σε συζητήσεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες, ότι θα υπάρξει συναίνεση και από τις άλλες παρατάξεις να τον ψηφίσουν», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Όσον αφορά την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης, σημείωσε ότι όντως «η διαδικασία έγινε εκτός παραβάν, αφού οι σύμβουλοι σταύρωναν τα ψηφοδέλτια έξω από αυτό, και με τον τρόπο αυτό δεν τηρήθηκε η μυστική ψηφοφορία». Παράλληλα, όπως είπε, δεν ήταν ορθή και η διαδικασία της κάθε παράταξης αναφορικά με τους υποψηφίους τους για το προεδρείο.

Όλα λειτούργησαν νόμιμα στο δήμο Αλεξανδρούπολης, αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης η προσφυγή του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Κολιού, ως προς τη νομιμότητα του αποκλεισμού του από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, της 9ης Ιανουαρίου. Ο ίδιος προσέφυγε και ως προς τη διαγραφή του, την οποία κατήγγειλε ως μη νομότυπη. Κανένα από τα δύο σημεία της προσφυγής δεν έγιναν αποδεκτά, καθώς στην απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρεται ότι αφενός η διαγραφή του κ. Κολιού από την παράταξη «Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ» έγινε με νόμιμο τρόπο, αφετέρου η απόφαση του προεδρεύοντος της εκλογικής διαδικασίας να μην του επιτρέψει να είναι υποψήφιος πρόεδρος, ήταν εναρμονισμένη με τη σχετική εγκύκλιο, που ορίζει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου.