Την επίσημη στήριξη από τη ΝΔ έλαβαν ο Χρήστος Μέτιος για την Περιφέρεια και ο Βαγγέλης Λαμπάκης για το Δήμο Αλεξανδρούπολη

Εν όψει τον επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες και οι διαδικασίες των υποψηφίων της περιοχής. Αναφορικά με την Περιφέρεια ΑΜΘ, ήδη ανακοινώθηκε η επίσημη στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αλλά και του νυν Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη όπου συναντήθηκε με τον κ. Λαμπάκη στο γραφείο του και μετέφερε την επίσημη στήριξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των οργάνων του κόμματος για την υποψηφιότητά του στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στην επιλογή στήριξης του νυν Δημάρχου, μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων, δηλώνοντας πως «ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει να επιδείξει σημαντικό έργο». Ο ίδιος ο Δήμαρχος υποδέχθηκε με ικανοποίηση τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως «η δημοκρατία προτάσσει τη διαμόρφωση ενός πολυσυλλεκτικού πολιτικά ψηφοδελτίου».

 

Αναφορικά με την ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Χρ. Μέτιου ως Υποψήφιου Περιφερειάρχη προχώρησαν σε κοινή δήλωσή τους οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναφέρουν τα εξής: « Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ολίγου, ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει. Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!»…

Επίσης, τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Μέτιου εξέφρασε και ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Θα τον βοηθήσω για να επιτύχει το στόχο του. Του εύχομαι καλή επιτυχία». Τέλος, τον Χρήστο Μέτιο στηρίζουν και όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης των νομών που ανήκουν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το χώρο της ΝΔ, θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή και άλλων προσώπων ως υποψήφιοι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.