«Θρηϊκίη Γαĩα» – Ένα ντοκιμαντέρ για τον εορτασμό ενός αιώνα ελευθερίας

Παρουσιάζεται σήμερα διαδικτυακά από την Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ευρώπης

Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ευρώπης επιχειρή ένα ταξίδι μνήμης στην ιστορία της Θράκης ανά τους αιώνες. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Θρηϊκίη Γαĩα» επικεντρώνεται στην ανάδειξη των παραδόσεων και του λαογραφικού πλούτου της Θράκης καθώς και στον εορτασμό της μεγάλης επετείου από Θρακιώτες της διασποράς παρά τις αντίξοες συνθήκες απομόνωσης και καραντίνας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Οι εκατό χορευτές που συμμετέχουν, αντιστοιχούν στα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.
Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδος) μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας https://thraki-europa.com/nea/, το διαδικτυακό κανάλι Thraki Europa στο YouTube, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/thrakieuropa/.
Η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης με έδρα της την Στουτγάρδη και έτος ίδρυσης το 1987, αριθμεί 14 μέλη. Υποχρέωσή της, η ενίσχυση των βάσεων που έχουν τεθεί στο παρελθόν, με απώτερο σκοπό την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την μεταλαμπάδευσή της στις επόμενες γενιές.
«Θρηϊκίη Γαĩα». Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Σόφτση. Διάρκεια: 15:12′.
Γλώσσα: Ελληνικά