Θεοδωρικάκος και Demerdzhiev από Αλεξανδρούπολη: “Χάραξη κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών “

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών, Ivan Demerdzhiev.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχεiο της Αλεξανδρούπολης και ως κύριο ζήτημα συζήτησης είχαν τις μεταναστευτικές ροές στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ συζητήθηκε εκτενώς

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικείμενη ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σέγκεν και στην πλήρη υποστήριξη της από την Ελλάδα, όπως τόνισε ο βούλγαρος ομόλογος.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος και ότι ο στρατός και η αστυνομία της περιοχής βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή. «Ο Έβρος δεν είναι απλά ένα γεωγραφικό σύνορο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και δεν μπορεί να καταπατάτε. Υπάρχει ενότητα και έχει αποδειχθεί ότι όλοι οι σχεδιασμοί υλοποιούνται με αποτελεσματικότητα.

Μετά την προγραμματισμένη συνάντησή τους, επισκέφθηκαν το χωριό Πόρος, όπου έκαναν μια επιτόπια αυτοψία των συνόρων της περιοχής και της επέκτασης του φράχτη στην περιοχή.