Θεατρική παράσταση “Γκιαούρ Ισμήρ” στην Ορεστιάδα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας το θεατρικό έργο «Γκιαούρ Ισμήρ», από την εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών και θεαμάτων dictum factum,  με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Κοντομάρη και τη Μαρίνα Σαμάρκου, σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα και πρωτότυπη μουσική Πέτρου Σακκελίου, την Δευτέρα 18 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας Ν. Έβρου στις 09:30 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο

Το χρονικό της παράστασης διατρέχει την περίοδο της αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών της εγγύς ανατολής, τον άκρατο ενθουσιασμό των Ελλήνων για την απόβαση του ελληνικού στόλου στα μικρασιατικά παράλια και τέλος την τραγική κατάληξη του ελληνισμού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες γυρεύοντας απάνεμο λιμάνι και καταφύγιο στα όχι και τόσο φιλόξενα χώματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σκοπός της παράστασης δεν είναι ούτε να εξάψει έχθρες και μισαλλοδοξίες ούτε να θρέψει ρεβανσιστικές αντιλήψεις αλλά να μνημονεύσει την αξεπέραστη ομορφιά και τον αέναο πολιτισμό της Ιωνικής γης. Τέλος, ευελπιστεί να θυμίσει σε κάποιους και να γνωρίσει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα τα χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία… σελάμ σοϋλέ

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αντώνης Κρόμπας
Πρωτότυπη μουσική: Πέτρος Σακελλίου
Σκηνικά κουστούμια: Εμ.Αλφιέρη
Επιμέλεια κίνησης: Στράτος Λύκος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παύλος Λουτσίδης
Ερμηνεύουν: Βίβιαν Κοντομάρη, Μαρίνα Σαμάρκου
Επί σκηνής μουσικοί: Πέτρος Σακελλίου, Αγγέλικα Παπανικολάου, Νίκος Σταθάκης

Είσοδος ελεύθερη.