Σύσκεψη σωματείων και φορέων Ορεστιάδας για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου

Κοινή σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Εργατικά σωματεία και Αγροτικοί σύλλογοι του Έβρου καλούν σωματεία, μαζικούς φορείς και συνδικαλιστές, συλλόγους και φορείς αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων και αγροτών, γυναικών και νεολαίας, συνταξιούχους σε κοινή σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας με στόχο την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, απέναντι στην πολιτική που καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και στους μισθούς πείνας.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Καλούμε τα Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, μαζικούς φορείς και συνδικαλιστές, συνταξιούχους, συλλόγους και φορείς αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων και αγροτών, γυναικών και νεολαίας, σε κοινή σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Στόχος μας είναι να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε πείρα, ώστε να οργανώσουμε την απεργιακή απάντηση στις 9 Νοεμβρίου 2022 απέναντι στην πολιτική που καταδικάζει εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια και στους μισθούς πείνας.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”!

Απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης, που παρουσιάζει ως «παροχές» το μισό ντεπόζιτο καυσίμων και τις δύο σακούλες με ψώνια από το Σούπερ Μάρκετ που μοιράζει στον κόσμο.

Στο πετσόκομμα του εισοδήματος μας από το τσουνάμι της ακρίβειας, όταν το 40% το δίνουμε για τις στεγαστικές ανάγκες μας και δεν ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε το δάνειο ή το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, τα αναλώσιμα για το σχολείο ή τις δραστηριότητες των παιδιών.

Δεν προσαρμοζόμαστε!

Μόνο η δική μας οργανωμένη αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μπορούν να οδηγήσουν σε θετική έκβαση τις διεκδικήσεις μας και να αλλάξουν τη ζωή μας!

Παράλληλα καλούμε τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους – έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας – στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, καθώς την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ., εκδικάζεται, η υπόθεση της επιβολής προστίμου από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων για την συμβολική έκφραση της αντίθεσης του αγροτικού συλλόγου στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, που ήταν πάγιο αίτημα του συνόλου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου
Αγροτικός Σύλλογος Ν. Βύσσας
Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου