Συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση του Προγράμματος Τέχνη και Πολιτισμός στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης με τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη και τις διδάσκουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία κυρίες Αναστασία Οικονομίδου, Τίνα Μαυρομαρά, Μυρσίνη Λαντζουράκη και Μαριάννα Παυλίδου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Νεολαίας και Παιδείας Θεόδωρου Βουρδόλη, συζητήθηκαν όλες οι ευκαιρίες και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που αφορούν στις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Απότοκος της συνεργασίας είναι η διοργάνωση του προγράμματος «Τέχνη και Λόγος», το οποίο θα αναπτυχθεί σε τρεις άξονες:

1. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

2. Διαλέξεις για ενήλικες.

3. Παρουσιάσεις και εκθέσεις για το ευρύτερο κοινό.

Στόχος των δράσεων είναι σχεδιαστούν και υλοποιηθούν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά του δήμου μας, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό της πόλης σε θέματα εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και να προσφέρουν μέσω της τέχνης και του λόγου, παραδείγματα καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών για τη διδασκαλία στην τάξη.
Τα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία επιμερίζονται σε πέντε είδη θεματικών εργαστηρίων –Λογοτεχνίας, Γλώσσας, Εικαστικών, Μουσικής και Θεάτρου- θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Το πρώτο εικαστικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-12 ετών με τίτλο «Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο του Χουάν Μιρό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου από φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών Αγωγής και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της κ .Μαριάννας Παυλίδου.