Συνέλευση και Εκλογές για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΒΡΟΥ

Το Σάββατο στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

Απευθυνόμενο στους συναδέλφους του, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές που θα γίνουν το Σάββατο το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η σαρωτική επίθεση που έγινε στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η επίθεση που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι με τον σφαγιασμό στην κυριολεξία των κύριων και επικουρικών συντάξεων, τη 13η και 14η σύνταξη, το εφάπαξ, χηρεία κ.ά., για να γεμίσουν τα ταμεία των τραπεζών, να πληρωθούν τα δάνεια των δανειστών, να χρηματοδοτήσουν τους επιχειρηματίες.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιουχικών οργανώσεων που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να βγάζει από το κάδρο των απαιτήσεών του κανένα αίτημα για την δικαίωσή μας, χωρίς να αποδέχεται τη λογική του «ό γέγονε, γέγονε», συνεχίζει στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση. Διεκδικούμε με τη δράση μας όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις και τα ταμεία μας. Δεν αρκούμαστε στην επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους από τα κλεμμένα, από την άλλη δεν χαρίζουμε και τίποτα από όσα με τους αγώνες μας κερδίζουμε.
Συνάδελφοι, με μαζικές εγγραφές δυναμώνουμε το Σωματείο μας, για να ακουστεί πολύ δυνατά το σύνθημά μας «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ», την νέα οικονομική τους κρίση, αλλά και γιατί μόνο με ισχυρά Σωματεία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα που μας ετοιμάζουν, αλλά και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν όλες οι κυβερνήσεις.
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 17.10.2020, ΩΡΑ 10.00 π.μ., στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με αποστάσεις και μάσκα). Τηλ. Επικοινωνίας 6937401649»