Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου για την αντιμετώπιση των σεισμών

Συνεδρίασαν, χθες Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης / βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων της ΠΕ Έβρου για τη διαχείριση των συνεπειών μετά από σεισμό συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι καταγεγραμμένες θέσεις καταφυγής και συγκέντρωσης του πληθυσμού, και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού τους. Επιπλέον, υπήρξε αναφορά στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους. Προτάθηκε, επίσης, η συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας για τη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ασκήσεων προσομοίωσης διαχείρισης και αντιμετώπισης σεισμού.

«Ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα την πρόληψη και την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση ενός γεγονότος που διαφέρει από τις άλλες φυσικές καταστροφές, καθώς μας αιφνιδιάζει και δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα πρόβλεψης, συνεδριάσαμε σήμερα με πρωταρχικό σκοπό την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» και των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση σεισμών. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για τη μείωση των επιπτώσεων από την εμφάνιση ενός σεισμού», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αναλυτικά: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Γεώργιος Γκαϊδατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Ιωάννης Ζαμπουνίδης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ευάγγελος Βαλακάνης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Κρυσταλλία Γεωργιάδου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, καθώς και εκπρόσωποι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», των εθελοντικών οργανώσεων, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.