Δύο πρόσφατες θεατρικές παραγωγές του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη και τα έσοδα θα διατεθούν για τον 19χρονο Γιάννη
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», συμπράττει για ακόμη μια φορά με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Ο σκοπός κοινός: «Μαζί για το Γιάννη»!!
Υπενθυμίζουμε ότι ο συντοπίτης μας 19χρονος Γιάννης Παπαδάκης πάσχει από Καρκίνο επιθετικής μορφής που του παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και θα χρειαστεί να εγχειριστεί στο εξωτερικό καθώς δεν μπορεί κάποιο νοσοκομείο στην χώρα μας να αναλάβει την εγχείρηση.
Για τον σκοπό αυτό, δύο πρόσφατες θεατρικές παραγωγές του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9 και την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, αντίστοιχα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως, στις 8:00 το βράδυ. Είσοδος 10ευρώ και παιδικό (κάτω των 12 ετών) 5ευρώ. Με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ
Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 – στις 20:00
“Ο Ελέφας” του Κώστα Μποσταντζόγλου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεν κωμωδία, αλλά και ένα βουκολικό δράμα, ή μαύρη κωμωδία ή μια σύγχρονη τραγωδία… Έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας τόσο γνώριμους σε όλους. Ο συγγραφέας με σκληρό χιούμορ μας περιγράφει μια κοινωνία που διακατέχεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, ήρωες με ημιμάθεια που τους κάνει να πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα. Η ενδοοικογενειακή βία, η έλλειψη ηθικών αξιών και η απειθαρχία έναντι στους νόμους, αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της καθημερινότητας τους. Άνθρωποι που έχουν μάθει να κρίνουν και να κατηγορούν, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, σε μια κοινωνία όπου η αξιοπρέπεια και ο αλληλοσεβασμός νοσούν… Ο αείμνηστος πολυτάλαντος γιος του σπουδαίου Μποστ, αφήνει παρακαταθήκη ένα εξαιρετικό έργο, τόσο δραματικά επίκαιρο…
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκη Τσονίδης, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Νίκος Πατούνας. Διανομή: Φανή Καρασμανάκη (Γωγώ), Άκης Τσονίδης (Μήτσος), Στάθης Μιχαηλίδης (Τάσος), Σούλα Αρχοντούδη (Βούλα). Τεχνική υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 – 20:00
Τρεις Κλασικές Ιστορίες του Τσέχοφ. Πρόκειται για τα τρία κλασικά μονόπρακτα του Άντον Παύλοβιτς Τσέχοφ «Το Κύκνειο Άσμα», «Πρόταση Γάμου» και «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» (κατά σειρά παρουσίασης) σε μία ενιαία παράσταση σκηνοθετημένη από τον Άκη Τσονίδη, με σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα. Παίζουν (αλφαβητικά): Στάθης Μιχαηλίδης, Νίκος Πατούνας, Αλεξάνδρα Τουλούμπα, Μπάμπης Τριανταφυλλάκης, Τόλης Τσακιρίδης και ο Άκης Τσονίδης.
