Συνέχιση κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ

Xρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονία & Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εντάσσεται εκ νέου στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση του έργου, το οποίο αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το καλοκαίρι του 2017 και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2020, διακόπηκε μετά την κήρυξη της αναδόχου εταιρείας ως έκπτωτης από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, λόγω καθυστερήσεων, κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων στην εκτέλεσή του.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή των κτιρίων 1 και 13, καθώς και μέρος του περιβάλλοντος χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης.

Το κτίριο 1 θα περιλαμβάνει 3 μεγαλύτερα και 2 μικρότερα αμφιθέατρα, 4 αίθουσες διδασκαλίας, τη γραμματεία και τους κοινούς χώρους του Τμήματος (αίθουσα συνεδριάσεων, κυλικείο κτλ)

Το κτίριο 13 θα αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο σύνδεσης των αμφιθεάτρων με τα εργαστήρια, ενώ το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου που θα κατασκευαστεί, θα είναι έκτασης 10.200 μέτρων.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο κ. Μέτιος ανέφερε:

Παραμένουμε πιστοί στην προτεραιότητα που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια ως Διοίκηση της Περιφέρειας, να στηρίζουμε την ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ώστε να διαδραματίζει το ρόλο που μπορεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Το πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτή της Περιφέρειάς μας.

Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και το Τμήμα Ιατρικής να αποκτήσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που του αξίζουν”. 

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Βασίλη Δελησταμάτη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμό κ. Θανάση Τσώνη, επισκέφτηκαν το σημείο των εργασιών, όπου συνάντησαν τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Φώτη Μάρη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής κ. Κωνσταντίνο Βαδικόλια.

Μαζί τους ήταν ο Προίστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης.