Συναντήθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου- Ξεκινούν τις πρώτες κινήσεις τους

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Ορεστιάδας και Διδυμοτειχου,που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν τις μεταναστευτικές δομές στο Φυλάκιο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία εκ των 29 προέδρων των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας καθώς και εννέα πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Διδυμοτείχου, οι οποίοι όρισαν μια επταμελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Τα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Χαρνίδης Νίκος ΔΕ Ορεστιάδας
  • Συμεωνίδης Σωτήρης ΔΕ Βύσσας
  • Μπιτζακίδης Νίκος ΔΕ Τριγώνου
  • Σιωπής Γιώργος ΔΕ Κυπρινου (με αναπληρωτή τον Χρήστο Τυρμπάκη από το Φυλάκιο)
  • Καραγιάννη Ευαγγελία ΔΚ Διδυμοτείχου
  • Γκιντίδης Δημήτρης ΤΚ Μεταξάδων
  • Γιώργος Καραμπατζάκης ΤΚ Μαρασιών

Μια από τις πρώτες κινήσεις των προέδρων είναι η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Η επιτροπή έχει σκοπό να ζητήσει από τον δήμαρχο τα έγγραφα που σχετίζονται με την επέκταση των δομών, ώστε να ενημερωθεί για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν.

Επίσης, θα αποσταλεί επιστολή προς όλους τους δημάρχους της Π.Ε Έβρου και τους επικεφαλής των παρατάξεων που συγκροτούν τα Δημοτικά Συμβούλια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον Περιφερειάρχη, στους βουλευτές και σε άλλους θεσμικούς φορείς.

Παράλληλα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων θα ενημερώσουν τους κατοίκους και τους συλλόγους των χωριών τους για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα τους ζητήσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, εφόσον τις επόμενες μέρες εμφανιστούν ξανά εργολαβικά μηχανήματα στο Φυλάκιο.

Τέλος, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του άτυπου συντονιστικού οργάνου των προέδρων των κοινοτήτων, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον δήμο Ορεστιάδας νομική και γραμματειακή συνδρομή, αίτημα που σε επόμενη φάση θα μεταφερθεί και στον δήμο Διδυμοτείχου.