Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία

Τα σημεία επενδυτικού ενδιαφέροντος του Έβρου παρουσίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ενώπιον της πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής από τη Σαουδική Αραβία που επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της αποστολής, ο κ. Τοψίδης επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Έβρου «είναι ένθερμος υποστηρικτής οποιασδήποτε επένδυσης από τις αραβικές χώρες» και υπογράμμισε ότι ο Έβρος ενδείκνυται για επενδύσεις σε τομείς όπως η Γεωθερμία (θερμοκήπια), η εκμετάλλευση του ζεόλιθου, η αξιοποίηση του σουφλιώτικου μεταξιού, η παραγωγή γυαλιού (καθώς στον Έβρο υπάρχουν πηγές αμμοληψίας), τα Logistics.

Παράλληλα τόνισε το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης και υπενθύμισε τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία που δίνει σε υποψήφιους επενδυτές ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θέσπισε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Η ενημέρωση έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από την αραβική αντιπροσωπεία, ο επικεφαλής της οποίας Φακχέρ Αλ Σαουάφ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις στους τομείς των logistics και της ενέργειας» και δήλωσε ότι η επαφή με τους τοπικούς φορείς πρέπει να μείνει ενεργή.

Η συνάντηση με την αντιπροσωπεία έγινε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης ενώ τον κ. Τοψίδη συνόδευσε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Έβρου Θάνος Πανταζής. Εκ μέρους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Έβρου διανεμήθηκε έντυπο υπόμνημα σε όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας, την οποία συνόδευσαν και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Κοπελούζου, που υλοποίει το project του FSRU στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (σ.σ. για το λιμάνι, η αντιπροσωπεία είχε ενδελεχή ενημέρωση στα γραφεία του ΟΛΑ).