Συνάντηση Κελέτση – Πλεύρη για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Συνάντηση και συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, σε συνέχεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης είχε ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης στο Υπουργείο. Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν τα προβλήματα λειτουργίας και οι ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης καθώς και η ενίσχυση σε πρώτη φάση του ΕΚΑΒ Σαμοθράκης, με απώτερο στόχο τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο νησί, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών.

Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατεπείγουσας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης σε 24ωρη βάση. Ο κ. Κελέτσης τόνισε ότι το θέμα είναι υψίστης σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου αφού αφορά στην ασφάλεια 3.000 κατοίκων του νησιού αλλά και πολλαπλάσιων επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο. Σημειώνεται ότι τόσο το Κέντρο Υγείας όσο και ο Δήμος Σαμοθράκης είχαν απευθυνθεί πρόσφατα με έγγραφό τους προς το Υπουργείο και τους βουλευτές του νομού προκειμένου να πετύχουν τη στήριξή τους.

Ο κ. Κελέτσης έθεσε στον Υπουργό τις παρακάτω προτεραιότητες πρόσληψης:

  • – Δύο υπαλλήλων με ειδικότητα πλήρωμα ασθενοφόρου.
  • – Ενός γιατρού ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ενός ειδικότητας Καρδιολογικής και ενός Ορθοπεδικής.
  • – Ενός υπαλλήλου ΤΕ και ενός υπαλλήλου ΔΕ.
  • – Ενός υπαλλήλου καθαριότητας (είτε μόνιμο είτε επικουρικό).
  • – Ενός τεχνολόγου μικροβιολογικού εργαστηρίου.
  • – Δύο υπαλλήλων γενικών καθηκόντων.

Ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε τον βουλευτή Έβρου ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του ακριτικού νησιού και θα επιληφθεί των παραπάνω θεμάτων ικανοποιώντας όσο πιο άμεσα γίνεται τα περισσότερα από αυτά.