Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το τριήμερο 6 έως 8 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, κορυφαίων επιστημόνων από το χώρο της υγείας και πλήθους αυτοδιοικητικών.

Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες, ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Στον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη έγινε η ιδιαίτερη τιμή, μαζί με τους δήμαρχους Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλο, Μεταμορφώσεως κ. Στράτο Σαραούδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο, να συμμετάσχει στον σχολιασμό του συνόλου της Α’ Ενότητας του Συνεδρίου που αφορούσε τις 6 βασικές πολιτικές και τους επιδιωκόμενους στόχους των Υγιών Πόλεων για την 7η φάση 2019-2025, «Σύμφωνο Δημάρχων Κοπεγχάγης».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ορεστιάδας από τη μακρόχρονη συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και πως οι εμπειρίες που απέκτησε συνέβαλλαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής με γνώμονα τον πολίτη και το ευ ζην. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως υγιούς πόλης και η ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα Ζαχαρούλα Πέπη, μετά από πρόσκληση του ΕΔΔΥΠΠΥ, παρουσίασε την Πολιτική του Δήμου Ορεστιάδας στον 6ο Πυλώνα των Υγιών Πόλεων που αφορά την προστασία του πλανήτη από την υποβάθμιση (Πυλώνας «Πλανήτης»), προβάλλοντας παράλληλα βίντεο με φωτογραφίες του Δήμου Ορεστιάδας.