Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερό: “Ζητάμε τη θωράκιση και όχι τη διάλυση του Έβρου”

Με σύνθημα και αίτημα  “Ζητάμε τη θωράκιση και όχι τη διάλυση του Έβρου” πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26/01 η κινητοποίηση στο Τυχερό Σουφλίου. Βασικό αίτημα των κατοίκων να λειτουργήσει ξανά το περιφερειακό ιατρείο Τυχερού και να επιστρέψει ο γιατρός του στα καθήκοντα του, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι ασθενείς της περιοχής. 

Παρόντες στην κινητοποίηση, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, ο αντιδήμαρχος Τυχερού κ. Δαρούσης, η εκπρόσωπος τύπου της κ. Γκαρά, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο κ. Μενέλαος Μαλτέζος και ο κ. Σάκης Λογαράς, μέλος της Επιτροπής του Αγώνα καθώς επίσης και πλήθος κατοίκων.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι κάτοικοι του Τυχερού διαμαρτύρονται διότι το περιφερειακό ιατρείο επισκέπτεται γιατρός μόνο 3 φορές το μήνα και στο Περιφερειακό ιατρείο του Προβατώνα ο γιατρός πηγαίνει μόνο μία φορά το μήνα.

Ακολουθεί παρακάτω κάλεσμα για τη σημερινή διαμαρτυρία της επιτροπής Φορέων Τυχερού:

“Η τακτική του Υπουργείου Υγείας, η όποια δυστυχώς έχει παγιωθεί, να στέλνει δηλαδή γιατρό μόνο 3 φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και 1 φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους.

Στην χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων Τυχερού εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα των τριών τελευταίων μηνών. Το γεγονός ότι πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τηλεφωνικά αλλά έγγραφος στις 1/12/2021 δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού.

 Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού . Οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του covid19 και να φορούν μάσκα”.