Στο Σουφλί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 εκτελεσμένους αγωνιστές πατριώτες από τους Ναζί κατακτητές

Συμπληρώνονται   σε λίγες μέρες 76 χρόνια  από την 30η Ιουνίου  του 1944  όπου οι ΝΑΖΙ κατακτητές εφαρμόζοντας  το νόμο των αντιποίνων προχώρησαν  στην εκτέλεση  8 νέων πατριωτών  σε κεντρικό σημείο του Σουφλίου και μάλιστα σε δημόσια θέα. 

Αντιπροσωπεία από τα παραρτήματα  Αλεξανδρούπολης και Δ/χου – Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ,   το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 7.30΄το απόγευμα  στο Σουφλί θα τιμήσει τη μνήμη τους , με μια λιτή εκδήλωση,  παίρνοντας υπ’ όψη   τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας,    με   επίσκεψη στο τόπο της εκτέλεσης , προσκλητήριο νεκρών,   απόθεση λουλουδιών   και ενός λεπτού σιγή) .

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ  – ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  τον αγώνα και   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου – ληστεία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ  αγοραστικής αξίας 1938 που πήραν οι Ναζί από την κατεχόμενη Ελλάδα.
  • Την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις οικογένειες, στις υποδομές, και στην οικονομία της χώρας. Η διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι ( Δεκέμβρης 1945 – Ιανουάριος 1946) αναγνώρισε στην Ελλάδα  αποζημιώσεις ύψους  7  δισεκατομμυρίων    δολαρίων ΗΠΑ  αγοραστικής αξίας 1946)
  • Την επιστροφή όλων των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας που λεηλατήθηκαν από τις Γερμανικές  κατοχικές δυνάμεις.

Για την ιστορία οι εκτελεσμένοι ήταν οι:  Αλεξανδρίδης Απόστολος,   Ασλανίδης Ιωάννης , Ιωαννίδης Γεώργιος, Καλέτσος Αλέξανδρος, Καρακατσάνης θωμάς (17 χρόνων)Μιχαηλίδης Ανέστης, Παπουτσάς Βασίλης Τσεπετσεκλής Στρατής.

Υ.Γ  Επισυνάπτουμε τη γνωστοποίηση της  εκτέλεσης,  που οι Γερμανοί  τοιχοκόλλησαν  την επόμενη μέρα σε κεντρικά σημεία του Σουφλίου