Στο δήμο Ορεστιάδας ανακυκλώνεις, μαζεύεις πόντους και επιβραβεύεσαι ή προσφέρεις δωρεές στα σχολεία

followgreen.gr/orestiadaΕξαργυρώνεις τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις – παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις  ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης σε επόμενη φάση του προγράμματος

 

Ο Δήμος Ορεστιάδας ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – επιβράβευσης πολιτών, τη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης (followgreen.gr/orestiada) που ενώνει πολίτες – τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία, στον κοινό στόχο της αύξησης της ανακύκλωσης.

Οι κάτοικοι του Δήμου, μπορούν με την επίσκεψή τους στη δημοτική πλατφόρμα να:

  1. Επιβραβεύονται με πόντους
  • για την εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν γύρω από την ανακύκλωση, μέσα από κουίζ, βίντεο και άρθρα,
  • με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο
  • με τη δήλωση της ανακύκλωσής τους στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού.
  1. Εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης σε επόμενη φάση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των πολιτών στην πλατφόρμα, ο δήμος Ορεστιάδας απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους της πόλης να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα (www.followgreen.gr/orestiada/account/register) με τη διεύθυνση κατοικίας στον Δήμο Ορεστιάδας.

Κάθε πολίτης που είναι μέλος στην πλατφόρμα, έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει τους πόντους του με τους παραπάνω τρόπους, ενώ παράλληλα συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης.

“Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στην νέα αυτή πρωτοβουλία του Δήμου μας, για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια πιο καθαρή πόλη για εμάς και τα παιδιά μας” δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα απευθυνθείτε στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 213 0436298.