Στο 100% ηπληρότητα των γηπέδων

Πορεία προς περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό μετά και τις νέες εισηγήσεις την Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Μεταξύ αυτών η πληρότητα των γηπέδων στο 100% της χωρητικότητάς τους από το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου.

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και από το Σάββατο θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα στο 100% της πληρότητας τους.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι αρχής γενομένης από την 26η Μαρτίου θα υπάρχει η δυνατότητα sold out σε κάθε γήπεδο της ελληνικής επικράτειας ανάλογα με τη χωρητικότητά του. Σημαντικά παιχνίδια που επηρεάζονται από τη νέα τροπή είναι φυσικά αυτά των playoffs στη Super League Interwetten, οι ημιτελικοί του κυπέλλου, των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague, όπως και του ΠΑΟΚ στο Conference League απέναντι στη Μαρσέιγ.

Επίσης περαιτέρω χαλάρωση άρσης μέτρων (πχ χρήση μάσκας, πιστοποιητικά κλπ) θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση. και αναμένεται να φορά έως τις 31 Αυγούστου εφόσον δεν υπάρξουν επιδημιολογικές ανατροπές.

Επίσης πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάσει, θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.