Στην Ορεστιάδα βρέθηκε την Τρίτη ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Ν. Γκαρά: «Είναι ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου»

Εξαιρετικά εξελίχθηκε η χθεσινή μου περιοδεία στον Έβρο, μαζί με την Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά» δήλωσε ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά το πέρας της περιοδείας του στο βόρειο Έβρο την Τρίτη 23 Ιουνίου. Γενικά για το πρόγραμμά του, ανέφερε τα εξής:
«Η μέρα ξεκίνησε με την ευτυχή κατάληξη της δίκης του πρ. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδη, στην οποία συμμετείχα ως μάρτυρας και η οποία κατέληξε στην αθώωσή του. Με την ευκαιρία συναντηθήκαμε και με την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.
Η ημέρα περιλάμβανε επίσης επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου συναντήθηκα με τη Διοίκηση και το Σωματείο εργαζομένων.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και συνομιλήσαμε με τη Δνση και το προσωπικό σε άριστο κλίμα.
Ακολούθησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε τοπικό κανάλι και δηλώσεις σε άλλα τοπικά μέσα.
Και η μέρα έκλεισε με μια πολύ καλή συγκέντρωση κατοίκων της Ορεστιάδας, τηρώντας τους όρους προστασίας των συμμετεχόντων και έχοντας μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα και ζωηρή κουβέντα», και κατέληξε: «Συνεχίζουμε δυνατά τον έλεγχο της φαύλης κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ειλικρινή διάλογο με τον λαό, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που πραγματοποιήθηκε στο άλσος Αδριανουπόλεως στη Νέα Ορεστιάδα, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που υπήρξαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με την αυτονόμηση και την ενίσχυσή του με προσωπικό, δηλώνοντας σχετικά: «Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου το στηρίξαμε και το παραδώσαμε τον Ιούλιο του 2019 με ταμειακά διαθέσιμα άνω των 6,5 εκ. ευρώ, το ενισχύσαμε με περισσότερους από 10 γιατρούς και με υπόλοιπο προσωπικό 20 ατόμων περίπου». Μάλιστα εστίασε και στο θέμα του νέου αξονικού τομογράφου σημειώνοντας ότι του «προξένησε άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι παρότι περιλαμβάνονταν στα 19 νοσοκομεία για τα οποία υπήρχε προγραμματισμός λειτουργίας νέου αξονικού 16 τομών, το μηχάνημα, τελικά, εγκαταστάθηκε πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο διαθέτει αξονικό 64 τομών»… «θα πρέπει να αντιδράσει και η τοπική κοινωνία επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.
Αναφέρθηκε και στη Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, εκφράζοντας την άποψή του ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί και να συνδεθεί με το νοσοκομείο της πόλης, «διότι δεν υπάρχει καλύτερη θωράκιση μιας ακριτικής περιοχής, από τη δημιουργία όρων που θα κρατήσουν και θα φέρουν νέο κόσμο στην περιοχή».

Την εκδήλωση χαιρέτισε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η οποία καλωσόρισε τον πρώην υπουργό στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «ο κ. Πολάκης, αν και επισκέπτεται για πρώτη φορά το βόρειο Έβρο, μας έχει στηρίξει πάρα πολύ, βοηθώντας πάρα πολλά αιτήματα που είχαμε κατά τη διακυβέρνησή μας. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Οι προσπάθειές μας και οι δράσεις μας ήταν συλλογικές, ο ένας βοηθούσε τον άλλον, και έτσι καταφέραμε να αντέξουμε, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε, δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε».
Το πρωί της ίδιας μέρας ο πρώην υπουργός παραστάθηκε ως μάρτυρα υπεράσπισης του πρώην διοικητή του Π.Γ.Ν. Έβρου, Δημήτρη Αδαμίδη, για την καταγγελία σχετικά με την καθυστέρηση αύξησης της δυναμικότητας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθώωση του κ. Αδαμίδη, σχολιάζοντας σχετικά ότι «ήταν ένα πολύ προκλητικό δικαστήριο, για ένα θέμα που διευθετήθηκε, με την 3η βάρδια στη Μονάδα, με την πρόσληψη γιατρών νεφρολόγων και με την ενίσχυσή της με νοσηλευτικό προσωπικό».

Αθωωτική η απόφαση για τον πρώην Διοικητή του Π.Γ.Ν. Έβρου Δημήτρη Αδαμίδη

Το γεγονός της αθώωσής του δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο ο πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης. Ο κ. Αδαμίδης σχολίασε σχετικά: «Με ομόφωνη απόφασή του, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, το 3μελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας με αθώωσε για την υπόθεση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Διδυμοτείχου. Η κατηγορία ήταν ότι δήθεν δεν μερίμνησα για την λειτουργία της μονάδας με αποτέλεσμα 7 ασθενείς για διάστημα 1-4 μηνών μετέβαιναν με ταξί (με έξοδα του ΕΟΠΥΥ) στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Στη δίκη απεδείχθη ότι ως Διοικητής του Νοσοκομείου όχι μόνο δεν αμέλησα, αλλά αντιθέτως έδειξα εξαιρετική επιμέλεια για τους νεφροπαθείς. Αυτή ήταν μία ακόμα σε βάρος μου μήνυση κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διοικητή. Το να εφαρμόζεις ως Διοικητής τη νομιμότητα και να κυνηγάς τη διαφθορά δημιουργεί εχθρούς! Δεν με κάμψανε ούτε στιγμή, η αλήθεια και η εντιμότητα και πάλι κέρδισε».