Στην κυκλοφορία δόθηκε ο κόμβος της Ζαρίφη την Τρίτη

  • πώς πρέπει να κινούνται οι οδηγοί

 

Από την Τρίτη ο κυκλικός κόμβος στην Βασιλέως Κωνσταντίνου με Ζαρίφη δόθηκε σε κυκλοφορία. Ένα έργο που η διάρκεια υλοποίησης του ήταν 35 μέρες ακριβώς, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την σηματοδότηση έχουμε τις εξής ξεκάθαρες ρυθμίσεις:

  • Οι κινούμενοι επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου προς τον κυκλικό κόμβο έχουν υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας σε αυτούς που κινούνται εντός του κόμβου.
  • Οι κινούμενοι στην Ιπποκράτους προς τον κυκλικό κόμβο επίσης έχουν υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας σε αυτούς που κινούνται μέσα στον κόμβο.
  • Οι κινούμενοι επί της Ζαρίφη προς τον κυκλικό κόμβο έχουν υποχρεωτική στάση δηλ STOP πριν μπουν στον κομβο.
  • Κατ’ επέκταση, όποιος κινείται εντός του κόμβου έχει προτεραιότητα, ακολουθούν οι επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ιπποκράτους προς τον κυκλικό κόμβο και ακολούθως οι επί της Ζαρίφη.

« Ένα έργο “ανάσα” για την συγκεκριμένη περιοχή που την αναβαθμίζει και λύνει χρόνια προβλήματα κυκλοφορίας, στο οποίο εφόσον κινούμαστε με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία θα διασφαλίζεται η ασφάλεια ΌΛΩΝ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντίδης, εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής για την υπομονή τους.