Στην Κωνσταντινούπολη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης για την τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη με τον Πρόξενο κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη κα Δήμητρα Μπάμπαλη.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ζητήματα που αφορούν την βελτίωση υποδομών και κατεγράφησαν οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του τελωνειακού σταθμού των Κήπων. Ζήτησε ακόμη από τον Πρόξενο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αύξησης του ημερήσιου αριθμού έκδοσης visa.

Ο Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια και προβολή Ελληνικών προορισμών στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τον Πρόξενο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό τον σχεδιασμό στρατηγικής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Κυριάκος Αετόπουλος έκανε αναφορά στην σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η διαρκής παρουσία των Τούρκων τουριστών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και από τις δυο πλευρές ώστε ο προορισμός της Αλεξανδρούπολης να γίνει ελκυστικότερους.

Αποτέλεσμα της συνάντησης, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, από μία σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του έτους, το πρώτο familian trip που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης και την κα Δήμητρα Μπάμπαλη όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας το μήνα Μάιο δημοσιογράφοι και influencers, από την γειτονική χώρα με σκοπό να ξεναγηθούν στις πολιτιστικές, ιστορικές αλλά και γαστρονομικές διαδρομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και να παρακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις ημέρες με αφορμή και των εορτασμό των Ελευθερίων.

Στο περιθώριο της αποστολής – επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν την Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT 2024 που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη.