Στην Κωνσταντινούπολη για τα Θεοφάνεια – Στ. Κασσελάκης: «Ειρήνη στη γειτονιά μας, κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρέστη στη Θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο. Συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και με τον Ε. Ιμάμογλου την Κυριακή.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στεφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέπτεται το Φανάρι, συνοδευόμενος από αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του πολιτικού του Γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, τον Γιάννη Μπουρνούς και τον διπλωματικό σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που είχε δεχθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοφανείων, ο Στ. Κασσελάκης παρέστη στη Θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και εν συνεχεία παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Στ. Κασσελάκης: Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες

Μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, έκανε την εξής δήλωση: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρευρέθηκε το μεσημέρι σε γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης και είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση μαζί του . Στη συνέχεια θα έχει κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα το απόγευμα, ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με εκπροσώπους Συλλόγων Κων/πολιτών, παρουσία του Γενικού Προξένου.

Την Κυριακή στις 12:00 ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και εν συνεχεία επισκέφθηκε την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το βράδυ της Κυριακής αναώρησε για την Αθήνα.