Στην Κομοτηνή ο Στέφανος Κασσελάκης για την επέτειο απελευθέρωσης των104 χρόνων της Θράκης

Την πόλη της Κομοτηνής επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπου παρακολούθησε την παρέλαση και επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων και με τον Σοφολογιότατο Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, κ. Τζιχάτ Χαλήλ στα πλαίσια των Ελευθερίων 2024.

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη:
“Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της, είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρακολούθησε στην Κομοτηνή την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Θράκης.

Χαρακτήρισε τη Θράκη, ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και σημείωσε πως η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι μια σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα , το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.

“Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι σήμερα εδώ στη Θράκη, στην Κομοτηνή, 104 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θράκης, μιας Περιφέρειας, που δυστυχώς, είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και μια Περιφέρεια που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ανάπτυξης και ένταξης στη χώρα μας”, δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.

“Η Θράκη είναι ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών. Ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα εδώ.

Ο καλύτερος τρόπος η Πολιτεία να αποδείξει τη στήριξη της στη Θράκη, είναι αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Μέσα σε αυτά τα εργαλεία πρέπει να περιλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι εδώ είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιθυμούμε μια σύγχρονη Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, το ανθρώπινο δίκαιο.

Έχουμε δρόμο να διανύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και εύχομαι η παρουσία μου εδώ να μπορεί να δώσει ένα θετικό μήνυμα για ένα λαό, για μια χώρα η οποία θα είναι ενωμένη αρμονικά και που, πάνω απ΄όλα, θα αγαπά ο ένας τον άλλο με πραγματική αλληλεγγύη”, επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, περπάτησε στο κέντρο της Κομοτηνής, συνομίλησε με πολίτες, κυρίως νέες και νέους, και φωτογραφήθηκε μαζί τους, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ευάγγελο Αποστολάκη, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Αρβανίτη, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Λύδια Βενέρη, Γρηγόρη Στογιαννίδη.

Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον Μουφτή Κομοτηνής Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς και στην Μουφτεία Κομοτηνής, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κος Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την παρουσία του στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Θράκης.

Κατά τις συναντήσεις του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων και με τον Σοφολογιότατο Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, κ. Τζιχάτ Χαλήλ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενημερώθηκε για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς και της Μουφτείας Κομοτηνής. Από πλευράς του, ο κος Κασσελάκης χαρακτήρισε τη Θράκη ως θετικό παράδειγμα συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Εξέφρασε, παράλληλα, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ενίσχυση της ισονομίας και ισοπολιτείας και της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όπως άλλωστε είχε πράξει και κατά την περίοδο διακυβερνήσεώς του το 2015-2019.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιό του για την οικονομική ανάπτυξη στη Θράκη, καθώς και στην ανάγκη να αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ευθύνες που της αναλογούν, δεδομένου ότι η περιοχή της Θράκης αποτελεί ευρωπαϊκό σύνορο.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιό του για την οικονομική ανάπτυξη στη Θράκη, καθώς και στην ανάγκη να αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ευθύνες που της αναλογούν, δεδομένου ότι η περιοχή της Θράκης αποτελεί ευρωπαϊκό σύνορο. Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ/EUROKINISSI